VRAGEN

WAT KOST HET?

Een eenvoudige uitzending die makkelijk is voor te bereiden, is al te realiseren voor een bedrag vanaf 1950 euro, ex btw. Met eenvoudig wordt bedoeld dat er gebruik wordt gemaakt van een standaard virtueel decor, (ruime keuze) en dat er een basispowerpoint is en er iemand is die de presentatie doet. In dat bedrag zit ook een video-opname van het programma dat u na uitzending kunt publiceren.

WIE PRESENTEERT HET PROGRAMMA?

Wij kunnen voor een presentator zorgen. Maar de klant mag natuurlijk ook zelf iemand aandragen. Is het iemand met weinig ervaring dan geven we het liefst eerst een workshop.

WE GEBRUIK MAKEN VAN DE SEMINARTV-PAGINA?

Ja. We maken dan een kopie-pagina aan, speciaal voor de klant. Die kan een eigen domeinnaam krijgen of een toevoeging bijv: www.seminartv.nl/klantnaam.

HOE WORDT HET PROGRAMMA GEMAAKT?

Samen met de klant bespreken we de inhoud. Vervolgens maken we een opzet. We laten suggesties zien voor het (virtuele) decor en we maken een draaiboek. Daarin staat hoe de uitzending wordt opgebouwd, wie de gasten zijn en welke media er worden vertoond, zoals video, foto’s en pp-sheets. Daarna wordt een scenario gemaakt waarin ook letterlijk de teksten staan die gebruikt gaan worden in de uitzending.

HOE KOMEN WE AAN KIJKERS?

In overleg wordt een communicatieplan gemaakt waarin de kanalen van de klant centraal staan. Dat kan zijn: mail, nieuwsbrief, Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube, etc.  Enkele weken voorafgaand aan de uitzending start de communicatie. We maken onder andere een videopromo die gebruikt kan worden. Onze voorkeur heeft om kijkers te vragen zich aan te melden. Ze krijgen dan via mail reminders. Op de dag van uitzending krijgt iedereen een mail met het webadres van de uitzending.

KAN UITZENDING PLAATSVINDEN VANAF KANTOOR?

Ja, uitzending kan plaatsvinden vanaf iedere locatie. Zowel binnen als buiten. Wel is er een goede interverbinding nodig. Die wordt vooraf altijd getest. Het kan eventueel zonder internet, dan zetten we een satelietverbinding op. We hebben zelfs live uitgezonden via een 4G modem.

KUNNEN WE ZELF EEN DECOR KIEZEN?

Ja, ieder decor is mogelijk en kan op maat worden gemaakt: een nieuwsdecor, discussiesetting, staande presentatie naast een beeldscherm, zittend in een zithoek….het kan allemaal. In werkelijkheid staat er slechts een groen scherm, de computer doet de rest.

IEDEREEN DE UITZENDING ZIEN?

We horen nauwelijks dat mensen een uitzending niet kunnen zien. Onze techniek werkt zo, dat automatisch de verbindingssnelheid van een kijker wordt gemeten en dat onze videostream zichzelf automatisch aanpast. Heb je een langzame verbinding dan schakelt de kwaliteit van de videostream terug naar een iets mindere beeldkwaliteit. Kijk je op een smartphone onderweg dan levert een 4G verbinding een beeld op dat vloeiender verloopt.

MOET HET LIVE?

Nee, dat hoeft niet. Maar live geeft kijkers de mogelijkheid te reageren tijdens de uitzending. Live geeft ook extra dynamiek. En het scheelt nauwelijks in de kosten. Het aanbieden van Live TV trekt over het algemeen meer aandacht van mensen dan een on demand video. ( dan heb ik het natuurlijk niet over een goed gemaakte commercial)

WORDEN KIJKCIJCERS GEMETEN?

We meten sowieso het aantal kijkers. Maar de ervaring leert dat een goed gemaakt programma van hoge kwaliteit ook na uitzending van grote waarde is. Sommig organisaties scoren in een half jaar nog eens tien keer zoveel kijkers als tijdens de live uitzending. Een goed opgenomen TV-workshop bijvoorbeeld blijft voor langere tijd van waarde. En de waarde wordt nog groter als er meerdere workshops volgen, die allemaal beschikbaar komen via een vast kanaal van de klant. We kunnen u helpen bij het uitzetten van zo’n videostrategie en u ook voorbeelden laten zien. Zo wordt online TV van steeds grotere betekenis.

 

yes